Nová velikost balení

NOVINKA v naší nabídce – balení kávy v půlkilových sáčcích.

Přicházíme s novinkou, která je jako stvořená pro všechny, kdo si rádi dopřejí větší než malé množství  kávy, stejně jako my!

Dosud jsme nabízeli především 1kg balení kávy pro espresso, které je stále k dispozici a ideální pro cukrárny a kavárny, kde je spotřeba rychlá. Nicméně jsme vyslyšeli přání našich zákazníků a nyní přinášíme novinku – 500g balení kávy, perfektní pro každého, kdo svou kávu hravě stihne spotřebovat do týdne po otevření.

Na čerstvosti nám záleží a přejeme si, aby váš požitek z naší kávy   byl opravdu intenzivní a nezapomenutelný. Objednejte si rovnou 2x 500g, ať máte zásobu čerstvé kávy vždy po ruce a navíc za stejnou cenu jako je balení 1000g!

Užijte si TOKAFE  a děkujeme vám za další objednávku.

 

A jak je to vlastně s tou čerstvostí?

Otázka ideální čerstvosti kávy je trochu subjektivní a závisí na osobních preferencích. Existuje ale několik obecně uznávaných pravidel, která vám mohou pomoci se zorientovat.

Otázka ideální čerstvosti kávy není žádná velká věda. Odvíjí se zkrátka od momentu, kdy se káva upraží.

  • Bezprostředně po upražení káva vypouští CO₂. Říká se tomu odplynění a tahle fáze trvá několik dní. Během této doby je káva nevhodná k přípravě, protože může ovlivnit extrakci a chuť. Tu a tam se vyskytnou i případy mírných zdravotních /zažívacích potíží po konzumaci takové kávy. A to nikdo nechce.
  • Po několika dnech až týdnu po upražení káva dosáhne fáze, kdy je nejstabilnější a chuťově nejlepší. Většina odborníků se shoduje, že ideální doba pro konzumaci je mezi desátým a dvacátým dnem po upražení. Pro puntičkáře – káva je ve fázi stabilizace.
  • Po 3-4 týdnech začne káva pomalu ztrácet své chuťové kvality. Ačkoli je stále použitelná, znalci mohou vnímat nepatrně sníženou výraznost a čerstvost v chuti. Samozřejmě zcela zásadní je způsob skladování.
  • Kávu skladujte ideálně v suchém, tmavém a chladném místě. Ale v ŽÁDNÉM případě v lednici!

 

A co na to kávoholik jako jsem já?

Podle mě, je dobře upražená a dobře skladovaná káva v neotevřeném sáčku stále chuťově velmi dobrá i 3 měsíce po upražení. Hovořím ale zejména o ovocnějších odrůdách, světle pražených, vhodných na filtr.
Zrnka na espresso, ať už jsou jednodruhová nebo blendy, budou chutnat dobře i po půl roce. Samozřejmě originálně uzavřená a dobře skladovaná ;-)
Mimochodem to, že kvalitní kávová zrnka v sáčku po otevření už tak dobře „nevoní“, nic neznamená, jakmile je pomelete a nasypete do páky, vše bude jak má být.